Korte Veenteweg 11a
8161 PC Epe
T 0578 - 61 23 97
receptie@tandartsepe.nl

Vullen


 

Gaatje in tand of kies?

Heeft u een gaatje in uw tand of kies? Het is belangrijk om een gaatje in een tand of kies direct te laten behandelen, zodat u voorkomt dat het uitgroeit tot een groter probleem. Hieronder kunt u meer lezen over hoe deze behandeling in zijn werk gaat.

 

Hoe ontstaat een gaatje?

Doordat u de hele dag door eet en drinkt, komen er allerlei stoffen in uw speeksel. Speeksel zit vol met bacteriën en met voedsel erbij onstaat er tandplak. Bacteriën zorgen ervoor dat de voedselresten in zuur veranderen. Dit zuur kan door het glazuur heen ‘bijten’. Wanneer er eenmaal een gaatje in het glazuur zit, dan is het mogelijk dat het zuur verder het tandbeen aantast.  Hierdoor is het raadzaam om, wanneer er een gaatje ontdekt wordt, dit zo snel mogelijk te laten vullen.

 

Hoe wordt een gaatje gevuld?

Eerst krijgt u een klemmetje om uw tand met daar omheen een doekje van rubber. Dit zorgt ervoor dat het speeksel (met bacteriën) uit de tand blijft tijdens het boren. Vervolgens gebruikt de tandarts een boor met een klein diamantsteentje om een gedeelte van uw glazuur weg te boren. Hierdoor kan hij beter bij het aangetaste tandbeen. Daarna verwijdert hij met een zachte boor het aangetaste tandbeen. Wanneer dit gebeurd is, kan de tandarts beginnen te vullen. Voor gaatjes wordt composiet (witte, vezelversterkte kunststof) als vulling gebruikt. 

 

Doet het pijn om een gaatje te vullen?

Een gaatje vullen hoeft geen pijn te doen. Het boren kan, verschillend per persoon en diepte van het gat, pijn doen. Wanneer u veel last heeft van het boren kunt u vragen om een verdoving. Door de verdoving zult u niks voelen tijdens het boren.

 

In onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe het vullen van een gaatje in zijn werk gaat.

https://vimeo.com/257908001

20 - maart - 2019
Verhuizing tandarts C. Kuiters-Puylaert naar Centrum Mondzorg Epe
Vanaf 1 maart 2019 is de praktijk van C. Kuiters-Puylaert verhuisd naar Centrum Mondzorg Epe. ...
28 - mei - 2018
Algemene Verordening patiŽnt Gegevens
Belangrijk ! Algemene Verordening patiënt Gegevens (AVG) ...
20 - april - 2018
De Anne de Vries school bezoekt Centrum Mondzorg Epe
Groep 5 van de Anne de Vries bezoekt Centrum Mondzorg Epe.       ...
12 - juli - 2017
Overname tandartspraktijk Wolters
De patiënten hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen over de gang van zaken. Zij hoeven niets te doen. Vanaf 1 augustus vinden alle controles en behandelingen – ook de al gemaakte afspraken - plaats bij Centrum Mondzorg Epe waar de patiëntendossiers dan ook naartoe verhuisd zijn.

  ...
19 - januari - 2016
Zakelijk Gezien
...
12 - maart - 2015
TV opnames bij Centrum Mondzorg Epe
Vandaag werden er tv opnames gemaakt voor het programma LifestyleXperience van RTL4.  ...
19 - februari - 2015
Orthodontie bij Centrum Mondzorg Epe
Centrum Mondzorg Epe biedt alweer enige tijd orthodontie aan voor zowel kinderen als volwassenen. ...